Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Tre verdensdeler skal se ham

Kinopublikummet skal få sjekke ut Magnus Carlsen. Dokumentarfilmen skal vises i 38 land.

Magnus Carlsen fra Norge er verdensmester i sjakk. Han er den første som har vunnet verdens-mesterskapet (VM) i hurtig-sjakk to år på rad. Forrige gang var i fjor høst.

Nå er det laget en egen dokumentarfilmen om Carlsen. Den heter «Magnus» og kan få et veldig stort publikum. Filmen skal nemlig vises i 38 ulike land, skriver avisa Dagens Næringsliv. Bare i USA skal den vises i ti forskjellige byer.

Sigurd Mikal Karoliussen jobber som produsent i Moskus film. Han tror filmen vil gjøre det bra i USA. I november er det nemlig sjakk-VM i New York. Da skal Magnus Carlsen spille mot russiske Sergej Karjakin. Taper han da, vil han ikke være verdensmester lenger.

– Det er kjempegøy. Det virker som filmen treffer noe i tiden, sier Benjamin Ree. Han har jobbet som regissør for filmen. Til daglig jobber han VGTV. Kanalen har vært med på å lage filmen.

Filmen hadde premiere på Tribeca-festivalen i New York i april.

– «Magnus» er solgt til land på tre forskjellige kontinenter. Det er helt utrolig. Historien om «annerledesgutten», som blir den beste sjakkspilleren gjennom tidene, fenger på tvers av både kultur og språk. Det sier Sigurd Mikal Karoliussen. Han jobber som produsent i Moskus Film.

For en måned siden ble det lagt ut et klipp fra filmen på videotjenesten NowThis. Etterpå har klippet blitt vist 6,5 millioner ganger.