Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Trine Skei Grande malt på vegg i Bergen

Politikeren ble malt med buksa på leggene.

Natt til onsdag fikk Bergen et nytt kunstverk på veggen i Fosswickels gate i Bergen. I april ble det oppstyr over et bilde på samme vegg. Det var av tidligere justisminister Sylvi Listhaug fra Fremskrittspartiet.

Denne gangen var bildet av Trine Skei Grande. Hun leder partiet Venstre. Grande er kulturminister i regjeringen. Nå er hun på besøk i Bergen. Hun skal åpne kulturfestivalen Festspillene.

– Grande har ingen kommentar til dette, sier Simon Stjern til avisa VG. Han snakker for Kulturdepartementet.

Bildet av Grande er laget av noen som kaller seg Trøbbel. Det er ikke samme person som laget bildet av Listhaug, skriver avisa Bergens Tidende. Forrige bilde var laget av gatekunstner AFK. Det ble senere solgt og gitt bort til inntekt for kreftsaken.

Bildet viser Grande med buksa og trusa nede på leggene. Hun smiler og former et hjerte med hendene. «Å bli tatt med buksene nede» er et uttrykk. Det betyr å bli avslørt. Bildet hinter trolig til Grandes sexskandale. Hun hadde sex med en ung mann på 17 år. Det skjedde i 2009. Da var Grande 38 år gammel.

Billdet er også delt på Instagram. Der skriver kunstneren at det ble lagt et håndfarget bilde i en tube på stedet. Det var til første person som fant den.

Onsdag morgen var deler av bildet allerede ødelagt. Noen har revet i papiret. Ansiktet til Grande vises ikke lenger.