Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Vil ha verdensrekord i å synge Elvis i Oslo

Norske Kjell Elvis vil sette verdensrekord. Han skal synge Elvis-sanger i 50 timer. Det skal være nok til at han får bli med i Guinness' rekordbok.

Kjell Elvis er en norsk sanger som liker å kle seg ut som Elvis Presley. Han heter egentlig Kjell Henning Bjørnestad. Han startet på rekord-forsøket sitt torsdag morgen i Oslo. Han gjør det på en pub i Karl Johans gate. Planen er at han skal synge Elvis-sanger fram til lørdag klokka 11.

– Han er godt i gang. Han står, hopper og spretter, sier Helge Johansen til nyhetsbyrået NTB. Johansen er manageren til Kjell Elvis. Da hadde forsøket pågått i to timer.

(Saken fortsetter under bildet)

Bildet viser Kjell Elvis som har bøyd seg ned. Det ene benet er rett ut fra kroppen, og det andre er bøyd i rundt 45 graders vinkel.

Men Johansen sier det kan bli utfordrende. Det er vanskelig å drive med dette i to døgn.

– Jeg sa han måtte huske å ta det rolig fra starten. Men det klarte han jo ikke. Det ble for vanskelig når det hadde møtt opp fans og journalister. Da begynte han med karate-spark med en gang, sier Johansen.

Les også: Elvis lever

– Men det er jeg som bekymrer meg for at han starter for hardt. Han er ikke bekymret, sier Johansen.

Han sier at de har forberedt seg godt. Kjell Elvis skal være klar for å komme seg gjennom de neste 50 timene.

– Det har ikke vært noen Elvis-diett, for å si det sånn, sier Johansen. Elvis Presley var kjent for å spise mye og usunn mat. Johansen sier at det er en lege og en spesialist på ernæring som følger med på forsøket.

Les også: Disse døde kjendisene tjener mest

Kjell Elvis må synge i mer enn 43 timer, 11 minutter og 11 sekunder for å få rekorden. Thomas «Curtis» Gäthje fra Tyskland sang så lenge for 16 år siden. Ingen har klart å holde på lenger.

Kjell Elvis er også ambassadør for den ideelle stiftelsen Hvite Lilje. Han håper å samle inn penger under forsøket på å sette rekord. De skal bli brukt til å bygge et sykehus for flyktninger i Myanmar.

BILDER

Bildet viser Kjell Elvis som har bøyd seg ned. Det ene benet er rett ut fra kroppen, og det andre er bøyd i rundt 45 graders vinkel.

SPARTE IKKE: Kjell Elvis sparte ikke på energien da rekord-forsøket var i gang torsdag. FOTO: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Vis bildetekst