Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Viser dokumentar om flukten

Stina Brendemo Hagen flyktet fra Bolivia etter kokain-dommen. TVNorge skal sende en TV-dokumentar om flukten.

Stina Brendemo Hagen er tilbake i Norge. Hun flyktet fra Bolivia i sommer. Der var hun dømt for å ha forsøkt å smugle kokain. TVNorge har kjøpt rettighetene til å sende en TV-dokumentar om flukten.

LES MER HER: Var med på flukten

Brendemo Hagens flukt fra Bolivia ble filmet. Opptakene viser blant annet hvordan hun kom seg over grensen til Brasil i en båt. 21-åringen var da løslatt. Men hun måtte melde seg hver uke i fengselet. Det melder kanalen NRK.

Stina Brendemo Hagen ble 18. mai 2008 tatt med 22,5 kilo kokain i Cochabamba i Bolivia. Hun ble arrestert sammen med en 20 år gammel kvinne og Madelaine Rodriguez. Den norske kvinnen ventet på at anken hennes skulle opp i retten. Hun ble først dømt til ti år og fire måneders fengsel. I slutten av juli i år ble hun løslatt mot betaling på 350.000 kroner. Men Brendemo Hagen forsvant.

Med på en del av flukten var den norske journalisten Jonas Forsang. Han jobbet i bladet Alfa. Han forteller i dokumentaren at han ble god venn med Brendemo Hagen.

Etter hvert ble det viktigere å være en som tenkte og følte med henne. Det ble viktigere enn å tenke på om det var greit å gjøre dette som journalist. Det sier han i dokumentaren.

Brendemo Hagen ble hjulpet til å krysse flere grenser ulovlig under flukten.

Svein Tore Bergestuen er kommunikasjons-direktør i TVNorge. Han sier at kanalen ikke vet hvem som hjalp henne underveis. Han sier at TVNorge kan ha vært med på å betale for flukten. Det er gjennom å ha kjøpt rettighetene til dokumentaren.

– Vi har ikke betalt noe til Stinas familie for dette. Vi har betalt for det materialet vi har fått tilbudt. Men jeg kan ikke garantere for hva folk vi betaler, har valgt å bruke de pengene på, sier Bergestuen.