Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Brannene er et rop om hjelp

Flyktninger og migranter har ventet i måneder og år i Moria-leiren. Leiren er brent opp. Nå må Norge og Europa ta ansvaret de har skjøvet på så lenge.

De har ventet så lenge. Flyktningene og migrantene i Moria har vært i leiren i måneder eller år. Mange har ennå ikke fått behandlet søknadene sine om asyl. Resten av Europa har stengt dørene. Leiren har nesten vært som et fengsel, der straffen er ukjent. Forholdene har vært forferdelige. Men håpet om et nytt liv har likevel holdt mange oppe.
Nå er leiren forsvunnet i flammer. Alt er borte. Situasjonen er verre enn noensinne.


Det er nesten umulig å forstå hva menneskene i Moria har vært igjennom. Mange har reist fra områder med krig og vold. Mange har mistet nære på veien. Turen over havet er full av farer. Tusenvis av flyktninger har druknet. Det er ikke rart at sinne og frustrasjon til slutt tar overhånd.


Brannene må få ledere i Europa til å våkne. Hellas kan ikke ta jobben alene med å hjelpe dem som trenger det.
Flyktningene trenger et nytt hjem nå. Da må de få slippe inn i andre land. Asylsøknaden kan vurderes der. Ikke mens dem det gjelder får livet ødelagt i en leir på en gresk øy.


Norge har lovet å ta imot 50 personer. Det er altfor få. Det må være mulig for statsministeren å drive politikk og være hjertegod på samme tid.