Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Bruk ferien på å oppleve Norge!

Det blir en spesiell sommer i år. Du kan også skape gode minner om det du gjorde i sommer, og ikke bare huske det du måtte velge bort.

Klatring, fotturer og turer med båt. Dette er noen av aktivitetene som mange gjør i sommerferien 2020. I flere uker har folk delt bilder på Facebook fra ferien sin. Bildene er fra ulike steder rundt omkring i Norge. Langt fra en strand i varme land i Europa. Korona-viruset gjør at folk har endret ferieplanene sine.

Klar Tale skriver denne uka om en gruppe ungdommer. De seiler langs kysten av Norge. På veien klatrer de. De finner nye, fine steder å oppleve. Der finnes både flott natur og hyggelige mennesker.

Du trenger ikke være erfaren hvis du vil teste ut klatring i sommer. Bli med på et kurs på et klatresenter. Du kan også klatre i fjellvegger som er tilrettelagt for klatring. De kalles Via Ferrata, jernsti. Du klatrer på trinn og med jernwire i fjellet, som i Loen.

Vil du gå på vanlige stier? Da venter vidda, spisse fjell eller skogen på deg. Du går sjelden i kø, selv med felles mål. Du får også godfølelsen av å bruke dagene til noe annerledes.
De aller fleste valgte sommerferie i Norge i år. Og kanskje blir sommerferien 2020 ferien du aldri glemmer. Fordi det ble ferie i Norge.

Les også: Ber folk huske rådene mot smitte i ferien

Emneord

mening