Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Derfor bør du stemme

Stemmen din kan gjøre en forskjell!

9. september er en stor dag i Norge. Da er det kommunestyre- og fylkestingsvalg.

Her kan du lese Klar Tales valgavis

Det er viktig at flest mulig bruker stemmeretten sin. Stemmen din er som et slags verdipapir. Når du stemmer, bytter du den inn i endringer i din egen hverdag. Det gjelder spesielt i lokalvalg. Du påvirker samfunnet der du bor. 

Det er der du merker hva som engasjerer deg. Hva du er irritert over. Hva som er viktig for at du og familien din skal få det bedre. Stem på partiet og politikerne som kan gjøre noe med det!

Politikerne har nok av saker å ta tak i. Som ungdomsskolen i Rana, fraflyttingen fra Vanylven og byggingen av vindmøller i Gjesdal. Skole, arbeid, økonomi, helse og miljø er viktige saker lokalt. Men det kan være vanskelig å skille mellom partiene. Partioversikten på side 6 og 7 kan hjelpe deg.

815.000 av 3.765.000 personer lot være å stemme i siste stortingsvalg. De kastet bort en fantastisk mulighet til å påvirke. 

La oss snu det! Stem på forhånd eller stem på valgdagen. Enten du stemmer for første gang, eller på nytt. Din stemme kan gjøre en stor forskjell. For både ditt og andres liv.

Les flere saker om valget på klartale.no/valg2019