Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Du gråter ikke alene

Dommen, den strenge dommen har kommet.

Skiløper Therese Johaug straffes med 18 måneders utestengelse. Hun får ikke bli med på trening for Norge eller være med i konkurranser. Alt fordi hun ikke sjekket en krem godt nok. En krem som hun ble lovet at ikke inneholdt noen stoffer på dopinglista.

Advarselen på pakningen så hun ikke på. Pakningen endte i søpla mens Johaug smurte sin oppsprukne leppe. Leppa ble etter hvert bra. Men salven er synderen. Det var et ulovlig stoff i den. Det endte til slutt med en streng straff for doping.

Therese Johaug tørket tårene igjen og igjen mens hun snakket med pressen. Det er vondt å se på, og vi forstår følelsen. Når drømmer knuses, gjør det vondt. Det blir ikke noen olympiske leker på Johaug.

Vi kan være så uenige vi vil i selve dommen. Men domstolen CAS dømmer etter regler som idretten selv har laget. Etter reglene er ikke dommen feil. Men den føles forferdelig urettferdig. Vi nordmenn ser vel gjerne saken som en bagatell. Det fortjener ingen slik straff.

Få sekunders ubetenksomhet kan får alvorlige konsekvenser. I denne saken rammes en fantastisk idrettsutøver. Johaug får ikke være med i skisporten på to sesonger.

Som kjæresten sier: Det er tøft, men Therese er ei tøff dame.

Vi håper vi ser deg på toppen av pallen på ny, Therese Johaug! Drømmer kan bli til virkelighet igjen.

LES OM SAKEN:  – Jeg er helt knust