Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Flyktningleirer kan bli som fengsler

Det kan bli vanskeligere å være flyktning i Hellas.

Hellas ønsker en strengere flyktning-politikk. De vil lukke åpne teltleirer. Flyktninger skal ikke lenger få komme og gå som de vil. Hellas sier at det gir dem bedre kontroll over asylsøkerne. Og bedre forhold for dem som bor der.

Endringene i Hellas kan være inspirert av Australia. Asylsøkere som kommer via sjøen, blir satt i ulike leirer. Flere av leirene er på øyer utenfor Australia. Asylsøkerne får ikke forlate leiren før søknaden om visum er klar. Eller de blir sendt hjem.

I Norge har vi lukkede asylmottak. Der bor folk før de sendes hjem. Da har de allerede fått nei til å bli her. Ellers mister folk friheten fordi de har brutt norsk lov. Det kalles fengsel.

Flyktninger eller migranter reiser i dager og uker for å redde livet. De vet at de kan dø underveis. Reisen i en båt over Middelhavet er farlig. Når de land i Hellas, blir de møtt av en overfylt leir. Men de er ikke fanget.

Lukkede leirer vil trolig minske strømmen av flyktninger og asylsøkere til Hellas. Om det er målet, vil greske myndigheter lykkes med sin politikk. Men det blir enda verre å være flyktning i Europa.

Emneord

mening