Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Korona-tiltak som er bra for helsa

Korona-viruset gjør at vi må endre mye. Vi skal helst komme oss fra et sted til et annet uten å bruke kollektivt. Det er også bra for helsa.

Korona-viruset gjør at vi må endre mye. Vi skal helst ikke bruke kollektiv-transport som buss, trikk og bane når vi drar et sted. Alternativer er for eksempel å gå eller sykle. Det er positivt på mange måter.


Bevegelse er godt for fysisk og psykisk helse. I den moderne verden har vi flere trusler mot folkehelsen. Fedme er blant disse. Aktivitet motvirker stillesitting og slike problemer.
Forskere i London har undersøkt virkningen av å sykle i og til byen. De mener at det er så bra å bevege seg på sykkel. Det er bedre for helsa til tross for forurenset luft og fare for å skade seg. I tiden med korona er også lufta bedre enn på lenge.

Klar Tale skrev tidligere onsdag om Re: Sykkel. De har utrolig mye å gjøre nå. Årsaken er at folk må sykle.


Samtidig vet vi at ikke alle kan sykle. For mange er bussen eller T-banen eneste mulighet for å komme seg fra sted til sted. Kanskje som følge av alder eller helsa. Noen kan ikke velge.


Klar Tale oppfordrer alle som har mulighet, til å bruke sykkel eller beina for transport. Du kan sykle sakte eller gå i ditt tempo. Da blir det også bedre plass på buss og trikk. Slik minskes risikoen for smitte for dem som virkelig trenger å ta kollektiv-transport.