Leder

Endelig lov å glede seg!

Skolestart uten kohorter og strengt smittevern. Da er det lov å være glad.

Dette er en leder. En leder er en kommentar som gir uttrykk for hva avisen mener.

Denne uka er skolestart over hele Norge. Barn og unge får møte nye og gamle klassekamerater igjen. De skal hilse på læreren og kanskje på rektor. Skoledagene fylles med læring og smil. Og en liten dose med håndsprit.

Korona-pandemien har preget oss alle siden den kom. Spesielt elever har hatt det tøft i perioden. De har måttet lære i små grupper, hatt hjemmeskole og digital undervisning. Leking har vært bestemt etter små grupper- kohorter. Samtdidig har studenter i de store byene levd studentlivet gjennom en skjerm. Og det i lang tid. Alt for å hindre smitte.

Nå er skolene på grønt nivå. Elevene kan gjøre som de pleide før. Selv studenter slipper å sitte en meter unna hverandre på forelesningene. Korona-smitte kan fortsatt spre seg i klasserommet. Men da slipper hele klassen karantene.

Statsministeren mener alle voksne i Norge vil være beskyttet i september. Korona-viruset er fortsatt her. Men vi har mye større muligheter til å leve som normalt enn for bare ett år siden. Når skolene åpner dørene som før, markerer det overgangen tilbake til det som var. Og da er det lov å glede seg!


Mer fra Leder

Siste utgave

På forsiden nå