Norge
<strong>MISTER JOBBEN:</strong> Arne Johannessen er leder for Politiets Fellesforbund. Han frykter at nærmere 500 politifolk kan miste jobben.

– Politiet kutter

Politiet må kutte omtrent 500 stillinger de neste årene. Det sier Politiets Fellesforbund.

Mange politifolk kan miste jobben. Det sier Arne Johannessen. Han er leder for Politiets fellesforbund. Det er politiets fagforening.
– Det som nå skjer, er det motsatte av det justisministeren har fortalt Stortinget. Og det norske folk. Han sa at vi aldri har hatt så mange politifolk som nå, sier Johannessen til avisa VG.

Knut Storberget er justisminister for Arbeiderpartiet (Ap). Johannessen mener at dette gjør det vanskelig å stole på ministeren. Storberget sier til at Politi-direktoratet skal svare på kritikken.

Johannessen hevder at Politi-direktoret har varslet at de må kutte flere hundre stillinger. Men det er ukjent for Politi-direktoratet.
– At 500 stillinger skal fjernes, er ukjent for oss. Etaten er styrket med 460 sivile stillinger i 2009. I tillegg gir det effekt at alle politifolk jobber én time ekstra per uke. Noe som utgjør 230 stillinger, sier assisterende politidirektør Vidar Refvik.

Politiets Fellesforbund har samlet opplysninger fra tillitsvalgte i alle politi-distrikter. Slik har de kommet fram til tallene. De har også fått opplysninger fra ledelsen i politiet. Det skriver avisa VG.

Politiet skal også spare 67 millioner kroner i Oslo politidistrikt. Og det skal kuttes i kriminalpolitiet (Kripos). Det betyr at om tre til fire år vil det være 500 færre politifolk enn i dag, mener Arne Johannessen.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå