Norge

Gir opp håpet

Fire menn har vært savnet ved Mandal siden onsdag. Politiet tror at mennene er døde.

Hovedrednings-sentralen har lett etter de fire danskene. Men de har ikke lenger håp om å finne dem i live. De tror at mennene har drevet ut i Skagerrak. Torsdag kveld avsluttet de letingen.

– Dette er en av de mest tragiske ulykkene vi har hatt på Sørlandet på mange år, sa Bjart Gabrielsen torsdag. Han er sjef ved Mandal politistasjon.

De fire mennene som er savnet er fra Danmark. De dro på fisketur i en liten båt onsdag. Det var seks personer i båten. Det skal ha vært dårlig vær da mennene dro ut. Påhengsmotoren falt av. De fikk problemer med å få den på igjen. Det melder TV 2. Like etter kantret båten. Det skal ha skjedd rundt klokka 14.00. Ingen av de seks kameratene hadde på seg redningsvester.

LES MER HER: Fire dansker savnet

Ulykken skal ha skjedd sørøst for Store Sessøy. Det sier Søren Thuesen og Niels Højlund. De svømte til Sandøy. Der kom Højlund seg i land. 24 år gamle Thuesen svømte videre. Rundt klokka 23.00 kom han fram til Skjernøy. Der fikk han varslet om ulykken. Da hadde han svømt nesten sju kilometer. Thuesen jobber som livredder, skriver flere aviser. Derfor klarte han å svømme den lange strekningen.

Højlund ropte om hjelp mens han satt på øya. Han ble funnet ved midnatt onsdag. Torsdag fikk både han og Thuesen dra fra sykehuset i Kristansand.

Allerede onsdag skal en rednings-skøyte ha funnet danskenes båt. Båten var gammel. Rednings-mannskapet trodde det var en båt som hadde slitt seg fra stedet den lå på. Det var ingen mennesker rundt båten. Og ingen var meldt savnet. Rednings-skøyta prøvde å slepe den lille båten. De måtte gi opp på grunn av været.

Torsdag lette redningsmannskaper med fly, helikoptre og båter. Frivillige fra organisasjonen Røde Kors og Sivilforsvaret har lett på øyer og Holmer. Men ingen av de fire savnede er funnet. Fredag forstatte letingen.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå