Norge

Amelie er reiseklar

Maria Amelie må melde seg for politiet hver dag. Med seg har hun en koffert. Hun må alltid være klar for å reise.

Onsdag møtte Maria Amelie som avtalt hos Politiets utlendingsenhet (PU) i Oslo. Hun kom sammen med flere støttespillere og venner, skriver nyhetsbyrået NTB.

Maria Amelie er fra Kaukasus i Russland. Hun bor ulovlig i Norge. Hun og familien fikk avslag på sin søknad om asyl i 2004. Siden da har hun bodd her uten gyldige papirer.

I forrige uke ble hun tatt av politiet. Hun ble sendt til Trandum ventemottak. Tirsdag ble hun sluppet fri.

LES MER HER: Maria Amelie er fri

Maria Amelie er pålagt å melde seg for politiet hver dag. Lagmannsretten avgjorde at hun ikke kan holdes i varetekt. Hun venter på å bli sendt til Russland.

Hun hadde med seg en rød trillekoffert i møtet med PU onsdag. Hun må alltid være reiseklar.

Maria Amelie forlot stedet sammen med sin advokat, Brynjulf Risnes. Hun sa ikke noe til pressen.

Politiet har anket lagmannsrettens avgjørelse om at Maria Amelie ikke skal sitte fengslet. Høyesterett skal avgjøre saken i dag (onsdag)-

LES MER HER: Demonstrerte for Maria Amelie

Statsminister Jens Stoltenberg måtte svare om saken i Stortinget onsdag. Han sier at peroner som bor lenge ulovlig i Norge, ikke kan belønnes. Han vil ikke endre Utlendings-nemndas vedtak. Personer med ulovlig opphold, skal sendes ut.

– Det skal ikke belønnes at noen har unndratt seg utsendelse lenge. Og som har levd årevis ulovlig i landet, sier statsministeren.

Fremskrittspartiet (Frp) tok opp asyl- og innvandrings-politikken under den muntlige spørretimen i Stortinget onsdag.

Per Sandberg er nestleder i Frp. Han åpnet med å rose Arbeiderpartiet (Ap) for å stå fast på prinsippet om at loven skal være lik for alle. Selv om det har vært en storm av protester fra mange hold. Også Sosialistisk Venstreparti (SV) har protestert.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå