Norge

Kjøpte leilighet for 1 krone - frikjent

En advokat i Oslo er frikjent for å ha lurt leiligheten fra en eldre dame. Han betalte én krone for en leilighet som var verdt 3,5 millioner kroner.

Barna til den eldre kvinnen gikk til sak mot advokaten. De mente han hadde lurt leiligheten fra deres mor. Leiligheten fikk han kjøpe for 1 krone. Den 39 år gamle advokaten ble først dømt til 16 måneders fengsel for grov utroskap. Det skjedde i Oslo tingrett. Nå har Borgarting lagmannsrett frikjent advokaten, skriver avisa Dagbladet.

De mener at det godt kan ha vært slik den eldre kvinnen ville ha det. Hun tok selv kontakt med advokaten og ba om hjelp. Hun skal ha ønsket å hindre at hennes barn arvet henne.

De to voksne barna var vitner i rettssaken. Ifølge sønnen «har moren alltid vært vanskelig å ha med å gjøre, dersom hun ikke har fått det som hun vil».

Leiligheten ble senere gitt tilbake til kvinnen.

Advokaten ble dømt til å betale 10 000 kroner i bot. Det var for ikke å ha gitt riktig informasjon til offentlige myndigheter.

Advokaten mistet retten til å være advokat etter den første dommen. Etter at han ble frikjent, vil han søke om få den tilbake.

Klar Tale er på nettsamfunnet Facebook. Trykk «liker» for å følge med.

Mer fra Norge

På forsiden nå