Norge

Enige om hvem som skal vitne

Anders Behring Breivik og forsvarerne er enige. De har bestemt hvem de ønsker som vitner i Breivik-rettssaken.

Forsvarerne og Anders Behring Breivik er enige om alle navn på vitnelisten. Geir Lippestad og Vibeke Hein Bæra er hoved-forsvarere. De håper at de blir ferdige med bevisoppgaven fredag. Oppgaven skal leveres til Oslo tingrett. Der står det hvem de ønsker som vitne i rettsaken mot Breivik. Breivik er siktet for terror-angrepene på Utøya og i Oslo 22. juli.

– Vi har nå hatt et møte med Behring Breivik. Vi er enige om alle navnene på vitnelista. Nå må vi kontakte alle vitnene. Så må vi sjekke om de vil være med. Men vi håper å bli ferdig fredag, sier Bæra.

LES OGSÅ: Fjerner dommer fra Breivik-saken

Forsvarerne ønsket Anders Behring Breiviks mor som vitne. Det ble kjent tirsdag. Men onsdag sa Breivik at han ikke ville at moren skulle være vitne likevel. Det skriver avisa Dagbladet.

Forsvaret ønsker at muslimene mulla Krekar, Arfan Bhatti og Mohyeldeen Mohammad skal vitne. Det er for å vise at det finnes muslimer som deler Breiviks politiske måte å tenke på. Bloggeren Fjordman er også ønsket som vitne. Fjordman er kjent som kritisk til Islam. Forsvaret vil også at helsepersonell som kan si at Breivik ikke er syk, skal vitne. De vil også at eksperter skal vitne om at mange deler av Breiviks politiske ideologi. Ekspertene kan si at Breiviks tanker ikke trenger å være sinnssyke.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå