Norge

– Målet var tolv drepte i regjerings-kvartalet

Anders Behring Breivik sier han er usikker på om han ville dratt til Utøya. Det er dersom om han hadde fått meldinger om at tolv personer var drept i regjerings-kvartalet.

Bistands-advokat Mette Yvonne Larsen vil vite mer om hvordan og hvorfor Breivik bestemte seg for sine terrormål.

– Jeg vet ikke om du har satt deg inn i hvem du drepte i regjerings-kvartalet: Det var unge jurister, folk som tilfeldigvis gikk forbi, sikkerhets-personell og akademikere. Personer med et faglig grunnlag for å være der de var. Hvorfor måtte de dø? vil Larsen vite.

– Det kan jeg fortelle. Det vanskelig å velge hvilke mål du skal ramme. Det er vanskelig å finne ut hvordan du kan gjøre det rettferdig. Det et stort problem ved politisk motivert vold, begynner Breivik.

LES MER HER: – Måtte kutte ut følelsene

Han sier at han ønsket å drepe færrest mulig. Det er av dem han mener er vanlige folk. Han sier at det beste målet ville vært en bygning hvor alle statsråder og stortings-representanter for Arbeiderpartiet var samlet.

– Men det finnes ikke. Da var bygningen til regjeringen det nærmeste jeg kunne komme.

Han sier også at han hadde bestemt deg for når bombeangrepet ville være vellykket.

– Det var at tolv personer ble drept. Jeg vet ikke hva jeg hadde gjort. Det er dersom det hadde vært meldingen jeg hadde fått på radioen. Det svarer han på spørsmål om det var nødvendig for ham å dra til Utøya og fortsette terroraksjonen der.

Siste utgave

På forsiden nå