Norge

Stor fare for ras i Troms og Finnmark

Det er stor fare for at snø raser ut flere steder i Troms og Finnmark. I Holmbukt i Tromsø kommune kjørte en mann inn i et skred tirsdag.

Flere steder i Troms og Finnmark er det stor fare for at snø raser ut i skred, advarer Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE). I Holmbukt i Tromsø kommune kjørte en mann inn i et skred tirsdag. Det skriver nyhetsbyrået NTB. Mannen skal ikke ha blitt skadd.

Raset på fylkesvei 293 var 30 meter til 40 meter bredt og to meter dypt. Også ved fylkesvei 87 i Tamokdalen i Balsfjord raste snø ut tirsdag. Skredet var rundt 100 meter bredt og opptil to meter dypt, ifølge avisa Nordlys.

LES MER HER: Vil ha ny fjellvett-regel

Veien i Tamokdalen er nå stengt. Årsaken er skredet og skredfare flere andre steder.

Faren for skred ligger onsdag på nivå fire flere steder i Troms og Finnmark. Det er det aller høyeste nivået. Det melder tjenesten Varsom.no, som varsler skred. Varselet gjelder Alta, Kåfjord, Tromsø, Balsfjord, Senja, Lyngsalpene, Tamokdalen og Bardu. Faren regnes som moderat, på nivå tre, i Harstad og Narvik. Det er NVE som lager varslene.

Meteorologisk institutt advarer også om flere områder i Nord-Norge. I Øst-Finnmark, i Troms og langs kysten i Vest-Finnmark sier de at det kan være vanskelig å kjøre. Årsaken er sterk vind, snø og snøfokk.

Siste utgave

På forsiden nå