Norge

Stor fare for terror i Norge

Fra i dag (tirsdag) vil politiet bære våpen. Årsaken er stor fare for terror mot Norge.

Norge kan bli utsatt for et islamistisk terrorangrep i løpet av det neste året. Det er mellom 60 og 90 prosents sjanse for at det vil skje. Det kommer fram i en hemmelig beskjed. Den har Politiets sikkerhets-tjeneste (PST) gitt regjeringen, skriver avisa Dagbladet.

Martin Berntsen er informasjonssjef i PST. Han bekrefter til Dagbladet at sjansen er større for at det vil skje et terrorangrep enn at det ikke vil skje.

– Det er svært vanskelig å vurdere terrorfaren i prosent. Og hvor stor mulighet det er for at en hendelse vil skje i framtiden, sier Berntsen.

LES MER HER: Politiet vil bære våpen

PSTs vurderinger er bygget på informasjon som den hemmelige tjenesten selv har hentet inn. De er også bygget på opplysninger fra Etteretnings-tjenesten. Og fra andre hemmelige tjenester i utlandet som de samarbeider med.

Fra tirsdag morgen vil politiet bære våpen. Det skjer på grunn av den økte terrortrusselen mot Norge. Politiet skal bære våpen i fire uker. Det dreier seg først og fremst om en tjenestepistol i hylster, skriver Dagbladet.

Mer fra Norge

På forsiden nå