Norge

Skutt ved militærleir

En 19 år gammel kvinne ble skutt og alvorlig skadet ved Terningmoen leir i Elverum i Hedmark. Det var en ulykke med et skytevåpen.

En ung kvinne ble skutt ved Terningmoen leir i Elverum i Hedmark mandag kveld. 19-åringen ble alvorlig skadet. Politiet sier at hun ble skutt etter en ulykke med et skytevåpen.

Kvinnen ble sendt til Sykehuset Innlandet på Hamar. Der ble hun operert. Hun har blitt sendt videre til Ullevål sykehus i Oslo.

– Ulykken skjedde inne på leirområdet. Det var ingen øvelse som ble holdt når dette skjedde, sier Trond Sulen til kanalen TV 2. Sulen er operasjonsleder i Hedmark politidistrikt.

Politiet i Hedmark fikk vite om ulykken like etter klokka 22. Politiet og sykebil var raskt på stedet.

– Politiet jobber nå med å finne ut hvordan ulykken skjedde. Vi kan si at et våpen var involvert. Kvinnen fikk skuddskader. Det sier Kari-Anne Dobloug til nyhetsbyrået NTB. Dobloug er kommunikasjons-rådgiver i Hedmark politidistrikt.

Politiet vil ikke si hva slags våpen det er. Det er på grunn av etterforskningen.

– Stedet hvor ulykken skjedde ble i går kveld og natt undersøkt av politiets kriminalteknikere. I dag er politiet i gang med å snakke med folk som var i nærheten, sier Dobloug.

19-åringen er elev ved Krigsskolen. Hun hører til i Oslo. Familien har fått vite om ulykken.

Mer fra Norge

På forsiden nå