Norge
Bildet viser stortingsrepresentant Abid Raja. Mohyeldeen Mohammad er tiltalt for å ha truet Raja. Men Mohammad møte ikke opp da rettssaken skulle starte mandag.

Mohammad møtte ikke opp i retten

Mohyeldeen Mohammad møtte ikke opp da rettssaken mot ham skulle starte. Han er tiltalt for trusler mot stortings-representant Abid Raja.

Rettssaken mot Mohyeldeen Mohammad skulle startet i Oslo tingrett mandag. Men Mohammad dukket aldri opp. Han er tiltalt for trusler mot Abid Raja. Han er stortings-representant for partiet Venstre.

– Ekstremistene undergraver samfunnet, ytringsfriheten og demokratiet. I tillegg gjør de alt for å unngå å stå til rette. Dette er usle og feige ekstremister, sier Raja til nyhetsbyrået NTB.

Abid Raja skulle mandag egentlig ha reist til England. Han skulle dit med utenriks- og forsvarskomiteen.

– Jeg måtte avlyse på grunn av rettssaken. Så dette påvirker min arbeids-hverdag. Jeg skulle ønske at vi kunne bli ferdig med saken. Og at han fikk straff som fortjent, sier han videre.

Det var satt av en uke til rettssaken. Nå håper partene i saken på et nytt rettsmøte før jul.

I forrige uke måtte Mohammad bytte forsvarer. Det viste seg at advokat Salman Hussain var bror til vitnet Ubaydullah Hussain. Søndag kveld ba han om å få advokat Brynjar Meling som forsvarer.

Det har vært vanskelig å få Mohammad til å komme til retten. Statsadvokat Fredrik Gunnar Ranke vil derfor be om at han blir pågrepet.

– Dette kan ikke pågå i det uendelige. Det er en alvorlig sak. Det er veldig leit for Raja at han ikke får dette ut av verden, sier Ranke til NTB.

For få dager siden tok Mohyeldeen Mohammad ut penger i Marokko. Det kom fram i retten.

– Hvis han har stukket av til utlandet, er det godt nok for meg. Han kan bare bli der og aldri komme tilbake. Jeg tror ingen i Norge kommer til å savne ham, sier Raja.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå