Norge
Bildet er satt sammen av tre bilder. De viser de nye statsrådene til KrF. Fra venstre er Kjell Ingolf Ropstad, Olaug Bollestad og Dag Inge Ulstein.

– Disse blir nye statsråder

Sexologen Dag Inge Ulstein kan bli utviklingsminister. Det melder flere medier.

Dag Inge Ulstein er en sexolog fra Bergen. Han kan bli ny utviklingsminister, ifølge avisa VG.

Ulstein er fra Kristelig Folkeparti (KrF). Han var en av mange som egentlig ville ha en annen regjering. De ville samarbeide med venstresiden, ikke statsminister Erna Solberg.

Men flertallet i KrF valgte til slutt Solberg. Hun får nå sin flertalls-regjering.

LES OGSÅ: Dette har partiene i den nye regjeringen blitt enige om.

Nå er mediene begynt å spekulere. De lurer på hvem som blir de nye statsrådene. KrF skal ha fått tre. Det er KrF som er det nye partiet i regjeringen.

– Jeg sier ingenting før vi kommer smilende ut foran Slottet, sa statsministeren til VG søndag. Det er da hun skal vise fram statsrådene sine. Det kan skje allerede tirsdag.

Kjell Ingolf Ropstad blir ny barne- og likestillingsminister. Det skriver blant annet avisa Dagens Næringsliv. Olaug Bollestad blir landbruksminister. Hun fungerer nå som leder av KrF. Hun er utdannet sykepleier.

Ropstad har engasjert seg mye for barn. Nå kan han få styre dette departementet. Men ansvaret for likestilling kan bli flyttet. Det kan bli gitt til Kulturdepartementet. Der er Trine Skei Grande fra Venstre sjef.

Ropstad skal ha ansvar for barn og familier i stedet. Det skriver kanalen NRK. Da slipper KrF å ha ansvar for saker om homofile og abort.

– Dette er vanskelige områder for KrF, sier en person til kanalen. KrF har gjort mange sinte fordi de vil endre loven om abort.

Mer fra Norge

På forsiden nå