Norge
Bildet viser et hotell som ble angrepet i Somalia 13. juli. Bygningen er ødelagt og full av hull. Minst 26 personer ble drept i angrepet. Nå vurderer UDI å ta tilbake oppholds-tillatelse til somaliere.

– Trygt nok i Somalia, mener UDI

UDI vil kanskje trekke tilbake midlertidig tillatelse til opphold for somaliere.

Situasjonen i Somalia har endret seg. Det er ikke lenger så farlig der, mener Utlendings-direktoratet (UDI). Derfor vurderer de å trekke tilbake status som flyktninger for noen somaliere. De kan også miste sin tillatelse til å være i Norge.

– UDI mener at sikkerheten i hovedstaden Mogadishu er endret, sier Christine Roca til Nettavisen. Hun er enhetsleder i asylavdelingen i UDI.

Ingen steder i Somalia er det så farlig at ikke somaliere kan sendes tilbake dit fra Norge. Det mener UDI.

Jon Ole Martinsen er ikke enig. Han jobber i Norsk organisasjon for asylsøkere (NOAS). Situasjonen i Sør- og Sentral-Somalia er fortsatt farlig, sier han til Nettavisen.

13. juli ble et hotell angrepet av opprørs-gruppa al-Shabaab. Minst 26 personer ble drept. Det skjedde i regionen Jubaland, sør i Somalia. Flere politikere og lokale ledere i Somalia holdt møte på hotellet. De skulle snakke om valget som snart skal holdes i regionen. Det sier flere kilder.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå