Norge
Bildet viser statsminister Erna Solberg på talerstolen.

Statsministeren krevde enighet om bompenger

Statsminister Erna Solberg la fram en ny avtale om bompenger. Hun krevde at alle partiene i regjeringen ble enige. De hørte på henne.

Statsminister Erna Solberg kalte inn til en pressekonferanse fredag kveld. Da hadde lederne av partiene snakket sammen flere ganger. Temaet var politikken rundt bompenger. Men de ble ikke enige.

– Samtalene kan ikke fortsette inn i det uendelige. Det er vi egentlig enige om. Jeg har lagt fram en skisse. Den må de tre partiene si hva de mener om i løpet av helgen, sa Solberg på pressekonferansen. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Hun fortalte kort om uenigheten i regjeringen.

Det ny forslaget skal ta hensyn til alle partienes ønsker, sier Solberg. Men det er hennes og Høyres forslag.

– Vi mener det er viktig å avklare dette spørsmålet nå. Også med hensyn til valgkampen som foregår, sa Solberg.

Hun leste opp forslaget til avtale. Den skal sikre at folk skal betale mindre bompenger. Den skal også ha som mål i bunnen at det blir null vekst i biltrafikken. Staten betaler også mer i ulike veiprosjekter og bypakker. Det er ulike løsninger for ulike prosjekter og ulike byer, blant annet. Avtalen koster 2 milliarder kroner.

Fremskrittspartiet (Frp) og Kristelig Folkeparti (KrF) var ikke på presse-konferansen. Men de fortalte mediene hva de mente om forslaget. Både Frp og KrF sier ja til skissen fra Høyre og statsministeren. Fredag kveld holdt Venstre en pressekonferanse. Da sa Venstre-leder Trine Skei Grande at de sa ja til avtalen.

– Vi har fått en satsing på kollektivtrafikk på 1 milliard kroner og 800 millioner på bom. Vi har fått mer til kollektiv foran bom. Derfor har Venstre valgt å si ja, sa Grande. Det skriver nyhetsbyrået NTB. Hun kritiserte samtidig jobben partiene hadde gjort for å bli enige om dette.

Til uka har regjeringen budsjett-konferanse. Da skal de snakke om hvordan de skal bruke penger på statsbudsjettet. Forslaget til avtale om bompenger vil også være en del av dette.

Mer fra Norge

På forsiden nå