Norge

Frode Berg skal snakke med E-tjenesten

Fredag skal Frode Berg snakke med Etterretnings-tjenesten. Han ønsker å fortelle dem ting.

Fredag skal Frode Berg møte Etterretnings-tjenesten. Han skal være sammen med dem i tre dager. De skal være på et skjermet sted på Østlandet. Det melder kanalen TV 2.

– Det er ikke noe jeg har fått beskjed om. Men noe som jeg ønsket selv. Det er en del opplysninger jeg har lyst til å dele med dem, sier Berg.

Berg ble dømt til 14 års fengsel for spionasje i Russland. Det skjedde i april i fjor. I november kom han tilbake til Norge. Da hadde han vært to år i fengsel i hovedstaden Moskva. Litauen og Russland byttet fanger seg i mellom. Berg ble en del av utvekslingen. Han slapp videre straff.

Berg nektet straffskyld. Men han har innrømmet at han hjalp norsk etterretning. Han ga informasjon til norsk etterretning mens han var grense-inspektør. Det sier han til TV 2. Berg hadde jobben i over 20 år.

Siste utgave

På forsiden nå