Norge

Samlet inn 22 millioner på Facebook

Mange vil gi penger til Kreftforeningen. I fjor fikk organisasjonen 22 millioner fra innsamlinger på Facebook.

– Mange har utrolig sterke historier som griper veldig og engasjerer. Da blir det veldig mange som støtter. Det har jo blitt veldig mye penger, sier Ellen Døvle Kalland i Kreftforeningen til avisa Vårt Land.

Kreftforeningen fikk 22,1 millioner kroner via innsamlinger på Facebook i fjor. De var en av organisasjonene som fikk inn mest. Kreftforeningen var blant de første som startet med innsamling via det sosiale mediet.

Pengene kommer stort sett fra innsamlings-aksjoner startet av vanlige folk.

Også Regnskogfondet fikk mye pengestøtte i fjor. De fikk 10,3 millioner kroner via Facebook. Folk samler også inn til Leger Uten Grenser (9,1 millioner kroner), Norges Røde Kors (2,8 millioner kroner) og Redd Barna (2,8 millioner kroner). Flyktninghjelpen fikk 1,7 millioner kroner, skriver Vårt Land.

Siste utgave

På forsiden nå