Norge
Bildet viser Marianne Behn og Olav Bjørshol under bisettelsen i Oslo domkirke. De er Ari Behns foreldre. De har vært åpne om at sønnen begikk selvmord.

Forteller hvorfor de var åpne om Aris selvmord

Ari Behns foreldre har fått skryt for at de er åpne om sønnens selvmord. Det var for å hindre rykter, sier moren til Se og Hør.

– Det var jeg som fant ham. I dag er jeg svært takknemlig for at jeg fikk være hos ham, sier Olav Bjørshol til bladet Se og Hør.

Bjørshol er far til forfatter og kunstner Ari Behn. 1. juledag i fjor valgte Behn å ta sitt eget liv.

Behn skulle ha feiret julaften på Kongsseteren. Han skulle være gjest hos kongeparet og feiret sammen med sine tre døtre. Men dette ble avlyst fordi Ari følte seg for dårlig til å delta. Det sier faren i intervjuet.

Planene ble derfor endret. Isteden skulle han reise til Larkollen i Viken. Der skulle han feire jul sammen med foreldrene sine. Denne planen ble heller aldri noe av. Dermed dro Olav hjem til sønnen i Lommedalen tidlig på julaften. Han var også på besøk hos sønnen 1. juledag.

Ari Behns familie har fått skryt. Årsaken er at de har vært åpne om at sønnen valgte å ta sitt eget liv.

– Ari var en kjent person. Vi valgte å si det som det var for ikke å skape rykter. Og med håp om å kunne være til hjelp for andre, sier Aris mor Marianne Behn.

Trenger du å snakke med noen? Da kan du ringe en hjelpe-telefon:

Mental Helse: 11 61 23

Kirkens SOS: 22 40 00 40

Leve: 22 36 17 00

Kors på halsen: 800 33 321

Mer fra Norge

På forsiden nå