Norge
Bildet viser en overlege og en fagsykepleier i smittevernutstyr på Ullevål sykehus.

19 smittet - forsøker å hindre at flere blir syke

19 personer er smittet med korona i Norge. Norske myndigheter forsøker å hindre at enda flere blir syke.

Stadig flere blir smittet med viruset korona i Norge. Søndag kveld var 19 mennesker registrert smittet. Det fortalte Folkehelse-instituttet (FHI).

12 av de 19 smittede bo i østlandsområdet. Det gjelder fem som jobber ved Oslo universitetssykehus og én lærer. Læreren jobber ved Etterstad videregående skole i Oslo. Seks smittede er i Bergen. En person i Tromsø er smittet.

Ingen av de smittede er veldig syke, sier FHI.

Flere av de smittede jobber på Ullevål sykehus. En lege var på tur til Nord-Italia. Legen ble ikke testet da personen ba om det. Etter to dager på jobb kjente legen seg syk. Det viste seg at legen var smittet med korona.

Flere av mannens kolleger er også smittet. Øyeavdelingen på Ullevål sykehus er stengt. Sykehuset har nå til sammen 90 personer i karantene. De får ikke gå på jobb til det er avklart om de blir syke. Dette får følger for driften av sykehuset. Det fortalte ledelsen på en pressekonferanse søndag. Enda flere vil bli satt i karantene framover.

– Alle som har vært i smitteområder, skal holdes i karantene. Det gjelder i 14 dager fra de kom hjem. De som får symptomer, skal testes, sier Bjørn Atle Bjørnbeth ved Oslo universitetssykehus. Han er administrerende direktør.

De nye reglene for karantene vil gjelde mellom 150 og 160 ansatte ved sykehuset. Sykehuset tror det vil gjelde enda flere.

Reglene endres i hele Norge for alle som jobber med helse- og omsorg. Det skriver nyhetsbyået NTB.

Helsemyndighetene ber folk med slike jobber om å bli hjemme i 14 dager i karantene. Det gjelder om de har besøkt områder korona-virus sprer seg. Det gjelder for alle som har kommet hjem etter 17. februar, også to uker tilbake i tid. Det sier Helse-direktoratet.

Blir du sittende i karantene? Dette har du rett på.

Alle som nå er smittet med korona, er i karantene der de bor. De følges opp av helse-tjenesten.

Vil du unngå å bli smittet av korona? Dette kan du gjøre.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå