Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Ansatt på sykehus smittet med korona-virus

En person som jobber på Ullevål sykehus er smittet av korona-viruset. Personen var på jobb på sykehuset to dager denne uka.

En person ved Ullevål sykehus er smittet med korona-viruset. Det fortalte sykehuset på en pressekonferanse fredag kveld.

Personen jobber på øye-avdelingen. Personen var på jobb mandag og tirsdag denne uka, sier sykehuset.

Personen hadde vært på ferie i Nord-Italia. Sykehuset er sikre på at personen ble smittet der, sa Bjørn Atle Bjørnbeth på pressekonferansen. Han er administrerende direktør for Oslo universitetssykehus.

Fire andre som jobber ved sykehuset har også fått symptomer. De testes for viruset, skriver avisa VG. De jobber også på øye-avdelingen.

Sykehuset forsøker å finne pasientene som har vært i kontakt med den smittede.

Den smittede har lette plager i luftveiene. Men personen har ikke hatt behov for behandling på sykehus, ifølge Bjørnbeth.

Fram til fredag ettermiddag var fem nordmenn bekreftet smittet av koronaviruset. Nå er det i alt seks personer som er smittet. Det skriver nyhetsbyrået NTB. Blant dem er en kvinne i Tromsø, som er i fin form. En person i Bergen har testet positivt. I Oslo er to til smittet, og en person i Bærum. I tillegg er en norsk student syk med viruset i Italia.