Norge
Bilde 1 av 3

Korps og kor øver sammen igjen

Korps-presidenten jubler. Drøbak Trommedamer er tilbake på øvelse.

– Jeg tror korpsene føler på en stor lettelse. Endelig kan de spille sammen igjen. Det sier Rita Hirsum Lystad til NTB. Hun er president i Norges Musikkorps Forbund.

Lystad er også tamburmajor i Drøbak Trommedamer. Søndag var hun og resten av gjengen tilbake på øvelse. De har savnet både det musikalske og det sosiale, sier Lystad.

Dette var første fysiske øvelse siden 8. mars. De måtte holde god avstand til hverandre. For å hindre smitte av korona, er de eksra forsiktige.

– Vi var så mange at vi måtte dele oss i to grupper, forteller hun.

Norsk musikkråd har laget en veileder for trygge musikk-øvelser. Den handler om smittevern. Onsdag godkjente Helse-direktoratet veilederen. Dermed er det mulig for kor, korps og orkestre å øve sammen igjen.

– Vi har jobbet veldig godt med å imøtekomme veilederen, sier Lystad.

Ifølge veilederen skal det være to meters avstand mellom hver person. Maksimalt 30 personer kan være samlet. Øvings-lokalet må være stort nok. Man skal heller ikke berøre andres instrumenter eller utstyr.

Under korona-pandemien har damene funnet nye måter å øve på, forteller Lystad.

– Det har vært en fantastisk kreativitet på digitale flater. Vi har hatt digital undervisning. Det er selvfølgelig krevende å ha samspill. Vi har fått det til på sett og vis. Det er viktig å holde fellesskapet i gang, sier hun.

Korpsene skal få spille på 17.mai, så lenge det er stor nok avstand mellom rekkene. Det bekrefter kultur-minister Abid Raja.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå