Norge
Bildet viser Erna Solberg med paraply.

Sier ja til å fortsette

Erna Solberg er statsminister og leder i partiet Høyre. Hun sier at hun vil stille til valg for fire nye år på Stortinget.

– Det har blitt et langt liv i politikken. Mye lengre enn jeg hadde planer om, sier Solberg til nyhetsbyrået NTB.

– Jeg sitter som statsminister, har sagt ja til å være partileder videre og har håp om å kunne vinne et valg til. Da bør jeg også være stortingsrepresentant, sier hun.

Det sier hun også til Vestland Høyre. De fikk svaret om at Solberg fortsetter på mandag. Hun har hatt plass på Stortinget fra Hordaland siden 1989. Hun har vært statsminister siden 2013, og leder av Høyre siden 2004.

Les mer: Fire nye år med Erna Solberg

Det er valg høsten 2021. Da avgjør velgerne hvordan Stortinget skal se ut i årene fram til 2025.

Solberg har vunnet to valg på rad. I fjor fikk hun oppfylt et ønske hun har hatt i mange år. Hun fikk samlet de fire borgerlige partiene. Da var både Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og KrF samlet i en regjering. Men det ble kortvarig. I januar trakk Frp seg fra samarbeidet.

Les også: Frp går ut av regjeringen

– Jeg mener jeg fortsatt har mye ugjort i norsk politikk. Det dukker opp nye utfordringer hele tiden. Det er det spennende med politikken, sier Solberg. Det er motivasjonen for å gå på fire nye år.

Erna Solberg har opplevd flere kriser som statsminister. I 2014 var det oljekrise. I 2015 var det flyktningkrise. Nå er det korona-krise. De siste ukene har krevd mye av regjeringen.

– Vi står midt oppe i både hvordan vi skal sikre liv og helse. Men også hvordan vi skal gjenåpne Norge og bygge Norge for fremtiden. Det siste kommer til å vare utover 2021, sier Solberg.

Les mer: Solberg tror folk kan dra på ferie i Norge i sommer

Hun sier det er flere store utfordringer i vente. Hun sier omstilling til et grønnere samfunn er viktig. Det er også viktig å skape jobber i privat sektor, og få flere tilbake i jobb.

Over 400.000 er er permittert i korona-krisen. Solberg sier det er viktig å hindre at disse blir stående uten jobb når den verste helse-krisen er over.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå