Norge

Gir mer penger til sårbare barn og unge

Regjeringen lover at sårbare barn og unge skal få 400 millioner kroner ekstra. Det skal sikre at de får et godt nok tilbud.

Sårbare barn og unge er hardt rammet av at mye av Norge er stengt. De merker konsekvensene av korona, selv om mange av de er friske. Regjeringen vil bruke mer penger på å hjelpe dem. Det skriver kanalen NRK.

Regjeringen vil gi mer penger til sårbare barn og unge. Det skal de foreslå i revidert nasjonalbudsjett. Det betyr at de får et bedre helsetilbud i sommer. Det skal også sikre aktiviteter på skolen og i sommerferien.

Les også: Tiltak mot korona har rammet sårbare barn

Regjeringen skal i mai si hva de vil endre fra de laget statsbudsjettet. Det gjør de i revidert nasjonalbudsjett. Det sier også hvordan det går i den norske økonomien.

– Vi er usikre på hvor mange som har fått ekstra utfordringer. Men vi vet at det er mange som har det vanskelig. Regjeringen er opptatt av å gjøre mer for de sårbare ungene. Jeg håper og tror at dette er tiltak som vil gjøre livet lettere for dem, sier Kjell Ingolf Ropstad. Han er sier barne- og familieminister.

Les også: Vil åpne Norge før sommeren

Kommunene får 170 millioner kroner. Guri Melby er kunnskapsminister. Hun sier pengene skal brukes til tiltak som intensiv-opplæring, sommerskole eller ekstra lærere. Det skal bidra til at elever skal kunne ta igjen det de har tapt på at skolene har stengt.

En del av pengene skal gå til en ekstra innsats fra politiet. Det skal brukes på arbeid for å hindre overgrep på nett. Det skal også komme mer penger til konfliktråd for ungdom, og til å følge opp barn som bor på asylmottak.

Les mer: Vil lage plan for resten av elevene

Det er laget en rapport som sier at sårbare barn og unge er hardt rammet av tiltakene mot korona. Det tok 9 dager fra den var ferdig, til den ble offentlig. Ropstad sier de trengte tiden. De har brukt den til å planlegge hvordan de skulle løse de problemene som rapporten handler om. Men mange synes det tok for lang tid. En av de er Inga Bejer Engh. Hun er barneombud.

– Min jobb er å passe på at myndighetene gir barn de rettighetene barna har krav på. Det blir tyngre når jeg ikke får lest rapporten på forhånd. Dette er snakk om så store tiltak at det er viktig å ha diskutere hvordan det skal gjøres videre. Det må skje på en måte hvor alle kan delta, sier hun til avisa Dagbladet.

Siste utgave

På forsiden nå