Norge
Bildet er av ordfører i Moss, Hanne Tollerud, og kommuneoverlege, Kristian Krogshus. De sitter foran en murvegg.

21 er smittet av korona i Moss på to uker

Mange har fått korona i Moss den siste tiden. Det er antatt at de fleste ble smittet i det samme selskapet.

21 personer i Moss er blitt smittet med korona de siste to ukene. 20 som jobber ved et omsorgssenter er i karantene. To ansatte og en som bor der er smittet.

– Det er alvorlig. Det er også en påminnelse om at vi fortsatt er midt i en pandemi. Det er et virus som sprer seg raskt, sier Hanne Tollerud på en pressekonferanse mandag. Hun er ordfører i Moss.

Les også: Bekymret for hva korona vil bety for Norden

Totalt er det registrert 123 smittede i Moss fra mars til mandag denne uka.

Kristian Krogshus er kommune-overlege. Han sier at de siste 13 tilfellene er et lokalt utbrudd av smitte. Han antar at disse kan spores tilbake til et privat selskap. De andre åtte kan spores tilbake til to ulike reiser til utlandet. De har reist til grønne land. Det betyr at landet skal være trygt nok til at nordmenn kan reise dit uten at de må i karantene etterpå.

Les også: Åpner for reiser til mer av Sverige

Det blir gjort tester på Rosnes bo- og servicesenter. Alle som har vært på en bestemt avdeling blir nå testet for korona. Senteret ligger på Jeløya utenfor Moss sentrum.

Krogshus sier flere beboere har vært i nær kontakt med noen av de som er smittet. Han sier det kan være åtte eller ni.

Han sier samtidig at ingen har planer om å ha lokale nedstengninger av Moss. Ett utested ble stengt fredag. Årsaken var brudd på reglene for smittevern.

– Moss er ikke isolert selv om det er et lokalt utbrudd av korona her. Vi er heller tilbake til en situasjon hvor alt må stenge igjen, sier Tollerud.

Men Krogshus sier det vil få følger. Det vil bli til færre store arrangementer. Årsaken er at det er vanskeligere å følge reglene for smittevern.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå