Norge
Bildet viser huset til Anne-Elisabeth og Tom Hagen. Hun forsvant fra huset i Lørenskog. Hunden hennes var hjemme da hun ble borte.

Hunden var hjemme da Anne-Elisabeth forsvant

Hunden Tassen var hjemme da Anne-Elisabeth Hagen ble borte. Men politiet var for sene med å sjekke valpen.

Politiet var for sene med å sjekke hunden Tassen for spor. Den var hjemme da Anne-Elisabeth forsvant fra boligen sin for nesten to år siden. Det skriver kanalen NRK.

Det er mulig å finne spor på kjæledyr som kan ha betydning i en kriminal-sak. Det sier eksperter NRK har snakket med.

Anne-Elisabeth Hagen var hjemme alene med valpen Tassen. Det var da én eller flere personer tok seg inn i huset. Hunden ble funnet innesperret i en stue i huset.

Ståle Kihle er bistands-advokat for familien Hagens tre voksne barn. Han sier det er «opplagt» at hunden også burde ha blitt undersøkt. Det skriver NRK.

– Det er jo en «gjenstand» som burde vært undersøkt. Og et sted en kunne tenke seg å finne spor. Det har jo politiet også skjønt, men tydeligvis altfor sent, sier Kihle til kanalen.

Tom Hagen er siktet for drap eller for å ha hjulpet med drap på Anne-Elisabeth Hagen. Hun forsvant fra parets hjem i Lørenskog i oktober 2018. Han nekter straffskyld. Flere personer kan ha deltatt i saken, ifølge politiet.

Øst politi-distrikt har ikke ønsket å svare på spørsmål om hunden.

– Vi kan ikke kommentere hvilke undersøkelser vi har gjort eller ikke. Eller spekulasjoner rundt dette. Det er av hensyn til etterforskningen. Det skriver politiinspektør Agnes Beate Hemiø i en e-post til NRK.

Mer fra Norge

På forsiden nå