Norge
Bildet er av utenriksminister Ine Eriksen Søreide som snakker med pressen.

Sier Norge vil slette gjelda for Somalia

Somalia får slettet gjelden landet har til Norge. Den er på 16,2 millioner kroner. Det skjer etter at landene har blitt enige om en avtale.

– Somalia har statsgjeld til Norge. Den skal vi slette. Da støtter vi en utvikling som er bærekraftig. Det vil kunne føre til at det blir et mer stabilt samfunn. Og det kan føre til færre fattige. Det sier Ine Eriksen Søreide. Hun er utenriksminister i Norge.

Landene er enige om en avtale for flere år. Det gjør at en gjeld på 16,2 millioner kroner kan bli slettet. 67 prosent blir slettet med en gang. Da er det igjen 5,35 millioner i gjeld.

Den blir slettet hvis og når Somalia har oppnådd noen krav som er stilt. De handler om å få bedre økonomi. Men også at landet må ha flere reformer. Både om økonomi og samfunn.  Det er ventet at dette vil skje i løpet av 2023. Fram til dette vil Somalia ha svært lave gjeldsforpliktelser.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå