Norge
Oslo 20210309. 
Sylvi Listhaug (FrP) i vandrehallen etter statsministerens redegjørelse om koronasituasjonen i Stortinget tirsdag.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Sylvi Listhaug innstilt som leder for Frp

Valgkomiteen i Fremskrittspartiet har innstilt Sylvi Listhaug som ny leder for partiet.

Siv Jensen slutter som leder for Fremskrittspartiet (Frp) i mai. Hun sa i februar at hun mente Sylvi Listhaug burde ta over leder-rollen. Nå har Frps valgkomité innstillt Listhaug som ny leder. Ketil Solvik Olsen som første nestleder. De har begge sagt ja til det.

– Jeg er takknemlig for tilliten og veldig motivert til å lede Frp hvis landsmøtet velger meg. Vi skal sammen jobbe for et best mulig valgresultat, sier Listhaug

Valgkomiteen var enige om innstillingen. Derfor er det stor sjanse for at Listhaug blir valgt som leder på Frps landsmøte. Det er i mai.

Valgkomiteens leder, Frank Sve sier det ikke har kommet noen andre forslag.

– Valgkomiteens innstilling er enstemmig på alle valg. Vi har bred støtte til forslaget vårt. det gjør at hele organisasjonen kan samle seg bak en ny ledelse i partiet, sier han.

Siv Jensen har ledet Frp siden 2006. Frp var lenge en del av regjeringen. De trakk seg ut tidlig i 2020. Om Listhaug blir valgt som ny leder i mai, vil hun jobbe for de som har det vanskelig.

– Vi skal være det blå alternativet med hjerte for vanlige folk, de som er syke og de som sitter nederst ved bordet. Vi skal gi mennesker håp når de har mistet det eller har det vanskelig, sier hun.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå