Norge

Ber folk planlegge ferie i Norge

Justisminister Monica Mæland tror ikke det blir klart for ferie i utlandet i juni. – Ikke legg slike planer nå, advarer hun.

Mange har håpet på ferie til utlandet i sommer. Men justisminister Monica Mæland sier at du ikke bør legge slike planer nå.

– Jeg ville nok ikke anbefale å planlegge ferie i utlandet i juni. Men det er UD som gir reiseråd. Og vi vil jo se hen til både smitte-situasjon i Europa og resten av verden. Men jeg ville ikke ha planlagt for det, sier Mæland til kanalen TV 2.

Sommeren bør brukes på norgesferie, sier Mæland.

– Vi oppfordrer nordmenn til å feriere i Norge. Og det så vi at de gjorde i fjor. Foreløpig er det et stykke fram til at vi kan ønske turister velkommen tilbake Norge, dessverre.

Onsdag skal statsminister Erna Solberg si hvordan samfunnet skal åpnes gradvis. Mæland sier dagens regler for innreise vil vare en stund.

– Vi kommer fortsatt til å ha veldig, veldig strenge regler for innreise, sier justisministeren.

De eneste unntakene gjelder personer som har jobber som er spesielt viktige for samfunnet. I tillegg til barn som skal være sammen med foreldre, noen dagpendlere og helsepersonell.

– Det kommer til å ta tid før vi åpner for innreise. Rett og slett fordi byrden av tiltak for folk som bor i Norge, er veldig stor. Jeg tror at alle som vil til Norge, må forberede seg på veldig strenge regler om karantene, karantene-hotell og testing. Det gjelder i veldig lang tid framover, sier hun.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå