Norge
Seks personer på vei opp Festvågstinden i Lofoten.

Nordmenn vil feriere i eget land

Sju av ti nordmenn vil reise i eget land til sommeren. Det viser en undersøkelse utført av Innovasjon Norge. Aldri har det vært flere som vil feriere i eget land.

Sju av ti nordmenn vil feriere i Norge til sommeren. Det viser en undersøkelse utført av Innovasjon Norge. Dette er det høyeste tallet noen gang.

– Etter over et år med strenge regler, er vi klare for å oppleve det norsk reiseliv har å by på. Kvalitetstid med venner og familie er ekstremt viktig ifølge undersøkelsen. Det sier Bente Bratland Holm. Hun er reiselivsdirektør for Innovasjon Norge.

De som vil feriere i Norge, svarer også at de vil bruke mer penger enn i fjor. Det som står frem som det viktigste for nordmenn er familie og venner. 67 prosent svarte at det var det viktigste for sommeren.

– Vi ser mange som søker etter steder for sommeren. Vi spekulerer litt om at nordmenn allerede nå ser for seg sommerferien. Det sa Terje Berge til kanalen NRK i januar. Han er kommersiell direktør for reise hos Finn.no.

Stedene som er mest søkt på er, Hvaler, Kragerø og Arendal. Berge sier at disse har enorme søkertall.

– Det er langt større etterspørsel på reiser med ankomst i juni og juli, sa Pia Buen til kanalen NRK i januar. Hun er daglig leder hos Novasol AS. De leier ut private feriehus i både Norge og Europa.

– Nordmenn gjør seg klar for sommerferien allerede, sa Buen.

Nesten halvparten av unge mellom 18 og 29 år svarer at de velger norgesferie, fremfor utlandet. Det viser en undersøkelse fra NHO Reiseliv. De er en organisasjon som jobber for å fremme norsk reiseliv.

– Jeg tror de blir tiltrukket av naturopplevelser, men at også uteliv og restauranter er med å presse tallene oppover. Korona-krisen har ødelagt for reiselivet, men nå starter vi gjenreisningen, sier Kristin Krohn Devold. Hun er reiseliv-sjef for NHO.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå