Norge

Viggo Kristiansen tilbake i hjembyen

Natt til onsdag kom Viggo Kristiansen hjem til Kristiansand. Kristiansen er en av to som ble dømt i Baneheia-saken.

Viggo Kristiansen ble dømt for voldtekt og drap på to unge jenter. Dette skjedde i Baneheia i Kristiansand i år 2000. Jan Helge Andersen er den andre som ble dømt. Andersen har sagt at han har skyld i saken, og sonet ferdig sin dom. Kristiansen har nektet for å ha deltatt i voldtektene og drapene. Tirsdag slapp han ut av fengsel.

Tirsdag kveld forlot Kristiansen fengselet. Han ble hentet av sin far, som kjørte han hjem til Kristiansand. Kristiansen var fengslet på Ila fengsel og forvarings-anstalt i Bærum. Sent natt til onsdag kom far og sønn Kristiansen til hjembyen.

– Han har brukt ett ord, og det er uvirkelig. Det er selvfølgelig en merkedag, sier Terje Helland til avisa VG. Helland er talsperson for søttegruppen til Viggo Kristiansen.

Kristiansen har vært fengslet siden han ble pågrepet. Dette skjedde 13. september 2000. Han ble dømt til 21 års forvaring for å være hovedmannen bak voldtektene og drapene på to unge jenter. At han nå er sluppet ut betyr ikke at han er frikjent.

Kristiansen har hele tiden nektet for at han har skyld i saken. Han har også forsøkt å gjenoppta saken flere ganger.

– Vi har forståelse for at dette er betent. Derfor skal vi holde en dempet stil og ikke stå frem med ting som kan virke provoserende på noe vis. Vi har fokus på oss selv og familien og skal allerede nå starte praten med Viggo om hva han skal gjøre resten av livet, sier Helland.

Familien til de to jentene er skuffet. De har bedt om at Kristiansen skal få kontaktforbud.

– Vi venter på tilbakemelding. Dette haster jo. Det sier bistandsadvokat Audun Beckstrøm. Han er bistandsadvokat.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå