Norge

Munnbind og hjemmekontor noe av det siste Oslo fjerner

Det er påbud om munnbind i Oslo i flere situasjoner. Det er noe av det siste kommunen vil ta bort, sier byrådsleder Raymond Johansen.

I slutten av mai begynte Oslo å åpne mer av byen. Men fortsatt er det påbudt med munnbind i flere situasjoner. Det vil det være en god stund til. Å droppe munnbind skjer i trinn 4 av planen for å åpne Oslo igjen. Det samme gjelder hjemmekontor. Det sier byrådsleder Raymond Johansen.

– Munnbind og hjemmekontor er noe av det aller siste vi gjør noe med, forteller Johansen til avisa Aftenposten.

Årsaken er anbefalingene fra Folkehelse-instituttet (FHI) og Helse-direktoratet, sier han.

– Vi ser jo at først hadde vi en kort periode hvor vi diskuterte om vi skulle ha munnbind eller ikke. Ellers i Europa og andre steder er dette er et lite plagsomt føre-var-tiltak. Det kan jo ikke være gærent å gå med munnbind, sier Johansen.

Reglene som gjelder i Oslo, er forlenget til 18. juni. Det ble kjent tirsdag. Dermed er Oslo fortsatt på trinn 2 av kommunens plan for å åpne byen.

I starten av juni ble plutselig mange flere smittet i byen. Det var et utbrudd av korona bland russen i flere bydeler på vestkanten. I forrige uke var det 596 nye smittede i Oslo. Det er de høyeste tallene siden midten av mars.

Påbudet om munnbind kan vare langt inn i sommeren. Årsaken er at helse-myndighetene har sagt at hvert trinn bør vare i to til tre uker. Det skriver Aftenposten.

Derfor vil trinn 4 i Oslo tidligst kunne starte en gang mellom 1. og 7. juli. Og det er kun dersom det fortsatt blir færre smittede og innlagte med korona på sykehus.


Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå