Norge
Etterslepet er stort etter at folk droppa å fornye passet i fjor. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB / NPK

– Vi har ikke ledige timer før i august

Regjeringen har åpnet mer og mer etter at smitte-tallene ble lavere. Håpet om utenlandsreise vokser, og flere er nødt til å fornye passet sitt i sommer.

Smitte-situasjonen er blitt bedre. Mindre nordmenn blir smittet. Og regjeringen åpner for å reise til utlandet. Dette påfører ekstra arbeid for politiet i sommer. Bare i Trøndelag er det 60.000 pass som skal fornyes. For at flere skal få fornyet passet sitt tidsnok har distriktet fått flere på arbeid.

– Vi oppfordrer i første omgang om at de som vet de skal reise. Ved gjenåpning av samfunnet. Sjekker passene sine og bestiller time om passet er utgått. Det sier Siw Hind. Hun er leder for en felles enhet for utlending og forvaltning i Trøndelag politidistrikt.

Politiet anbefaler at du bestiller time i god tid før du skal reise. Politiet i Oslo er fullbooket i hele juli og halve august.

– Vi anbefaler folk å bruke sitt lokale kontor til å fornye passet sitt. Og begrense reising på tvers, sier Hind.

I Bergen er det også stor pågang.

– Slik det ser ut nå, så har vi ikke ledige timer før i august. Vi legger ut ledige timer to ganger om dagen, og de forsvinner raskt. Det sier Kirsti Fürstenberg. Hun er leder for en felles enhet for utlending og forvaltning i Vest politidistrikt.

Mer fra Norge

På forsiden nå