Norge
Aktor mener 81-åringen, som er tiltalt for å ha drept kona i boligen på Glassverket i Moss 18. august i fjor, må dømmes til fengsel i 13 år og et halvt år. Foto: Ørn E. Borgen / NTB

Får 13,5 år i fengsel for drap på kona

En 81 år gammel mann er dømt til 13,5 års fengsel for å ha drept kona si i Moss i 2020.

En kvinne ble drept i Moss i august 2020. En 81 år gammel mann ble siktet for drapet. Den drepte kvinnen var kona hans.

Nå er mannen dømt til 13,5 år i fengsel for drapet på kona. Søndre Østfold tingrett gav ham dommen. Den vil han trolig anke, ifølge forsvareren. Hun heter Sille Heidar.

Det var mannen selv som ringte til politiet og sa at kona var drept. Han sa da at han hadde drept kona si, og at det hadde «rabla» for ham.

Ifølge dommen ble det brukt øks og kniv under drapet. Den 73 år gamle kona døde etter kort tid. Hun var hardt skadd i hodet og i brystet. Drapet skjedde i ekteparets bolig. Dette ble lagt vekt på i dommen.

Mannen har hele tiden forklart at han ikke husker noe fra tidspunktet han drepte henne.

Mannen sa videre at han ikke vet hva som har skjedd, og at «et eller annet har klikka totalt». Han er regnet som tilregnelig under drapet. Han er ikke regnet som psykotisk på noen måte.

– Drapet virker som svært brutalt. Det viser et raseri og en frustrasjon som er vanskelig å forstå. Tiltalte må ha hentet fram helt uante krefter, sa Anne Christine Stoltz Wennersten i sin prosedyre. Hun er statsadvokat.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå