Norge
Bildet er av parasoller og solsenger på en strand. Det er blått hav. Bildet er fra Falasserna på Kreta i Hellas. Foto: Halvard Alvik / NTB

Strengere regler for reising

Folk som reiser til Norge fra USA, må nå igjen på karantene-hotell. 24 land i Europa er grønne på FHIs smittekart.

Fredag kom det nye regler for reising. Reglene gjelder fra natt til mandag 12. juli.

Folkehelse-instituttet (FHI) har vurdert smitten i Europa. Flere land er ikke lenger like trygge. Derfor må flere som kommer tilbake til Norge i karantene. Det gjelder de som kommer fra Luxemburg, USA, tre regioner i Finland og noen øygrupper. Blant annet Kreta.

De finske regionene er Helsingfors och Nylands SVD, Kymmendalens SVD og Päijat-Häme SVD.

Mandag denne uka åpnet store deler av Europa for nordmenn. Mange har allerede reist ut av landet for første gang på over et år. 24 land i Europa er nå grønne. Det betyr at de regnes som trygge å reise til, fordi det er lite smitte der. Når du kommer hjem til Norge fra grønne land, slipper du karantene.

De grønne landene er Belgia, Bulgaria, Estland, Frankrike, Færøyene, Grønland, Hellas, Island, Italia, Kroatia, Liechtenstein, Litauen, Malta, Polen, Romania, San Marino, Slovakia, Slovenia, Sveits, Tsjekkia, Tyskland, Ungarn, Vatikanstaten og Østerrike.

Røde land er land der det er mye smitte. Du må i karantene når du kommer til Norge fra de røde landene. Spania, Portugal, Storbritannia og Kypros er blant de røde landene i Europa.

Dette viser hvor viktig det er å vite om hvilke regler som gjelder til enhver tid. De oppdaterte reglene finner du her.

I Sverige er 15 regioner grønne. Seks regioner røde eller oransje. I Danmark er fire regioner grønne. Hovedstaden København er oransje. Det betyr at det er en del smitte, og du må i karantene når du kommer hjem derfra.

Alle reiser som ikke er strengt nødvendige frarådes for land utenfor EØS/Schengen og Storbritannia.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå