Norge

Lange køer på Oslo lufthavn

Fra mandag er det nye regler for reiser inn og ut av Norge. Fra klokka 6.30 var det lange køer for å sjekke inn på Oslo lufthavn Gardermoen, ifølge avisa Dagbladet.

Avisa viser et bilde fra avgangshallen på Oslo lufthavn. Bildet viser at folk står i lange køer.

Avinor har ansvar for flyplasser i Norge. De har advart mot at det kunne bli lange køer som følge av strenge regler for å reise inn i Norge. Folk må vise pass og dokumenter. Det er ekstra streng kontroll på grensa. Det er også ekstra krav til smittevern som testing og krav om avstand.

Fra og med mandag blir det andre krav for å reise inn i Norge. Det kan være mer smitte enn før på et sted, og det kan fortsatt bli regnet som trygt. Det skjer fordi Norge skal ha de samme reglene som Den europeiske union (EU). Endringen gjelder både for hvem som får reise inn i Norge, og om de må i karantene. De nye reglene gjør at folk kan reise til mange flere land uten at de må i karantene når de kommer hjem.

Det skal fortsatt være regler om å registrere seg ved innreise til Norge. Kravet om å teste seg, vil også gjelde for folk som kommer fra grønne land.

Siste utgave

På forsiden nå