Norge

Over 72 prosent av alle voksne har fått første dose

Store deler av folket takker ja til vaksine. Nesten alle mellom 75 og 84 år er vaksinerte.

57 prosent av folket har fått første dose av korona-vaksinen. Og 29 prosent er fullvaksinert. Det viser nye tall fra Folkehelse-instituttet (FHI). Det betyr at over 3 millioner mennesker har fått første dose, og 1,6 millioner er fullvaksinert.

– Utrolig mange har fått første dose av korona-vaksinen. Det gir håp om å oppnå god beskyttelse mot viruset. Det sier Camilla Stoltenberg. Hun er direktør for FHI.

Det er folk mellom 75 til 84 år som har fått flest vaksiner. 98 prosent av alle kvinner og 99 prosent av alle menn har fått vaksine.

– Det er høyere antall kvinner som har fått vaksine i de yngre aldersgruppene. Ulikhetene kan trolig skyldes på at det er flere kvinner som jobber i helsetjenesten enn menn, sier Stoltenberg.

I Oslo er det flest over 18 år som har fått første dose. Hele 81 prosent. De fylkene som har gitt minst er Troms og Finnmark, og Nordland. De ligger på 61 og 62 prosent.

– Årsaken til ulikhet mellom fylkene er fordi det ble bestemt å gi vaksiner til de områdene med mest smitte, sier Stoltenberg.Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå