Norge
Bildet viser Høyre-leder Erna Solberg, Venstre-leder Guri Melby og KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad. De kom onsdag med ti grep for å få flere jobber og flere i jobb. Foto: Javad M. Parsa / NTB

Slik vil regjeringen få flere i jobb

Flere folk skal få seg jobb framover. Høyre, Venstre og KrF kommer med ti ting de vil gjøre for å skape nye arbeidsplasser.

Norge — Onsdag holdt paritiene i regjeringen en pressekonferanse. Høyre, Venstre og Kristelig Folkeparti (KrF) ønsker å fortsette å styre Norge. Men da må partiene få nok støtte ved stortingsvalget til høsten.

Regjeringen kommer med en ny strategi. De lover ti ting de vil gjøre som skal gi flere jobber.

Planen skal få fart på Norge etter tida med korona-viruset. Den skal får fart på arbeidsplasser. Flere skal bli inkludert i arbeidslivet.

Erna Solberg er statsminister og fra partiet Høyre. Hun sier at fem av de ti grepene handler om å gjøre det lettere for folk å forsøke seg i arbeidslivet.

– De fem andre punktene handler om å skape flere private jobber, sier Solberg.

De tre partiene ønsker blat annet at det skal bli mindre formuesskatt på arbeidende kapital. Vinner de valget, vil de også sikre 100 prosent bredbåndsdekning innen 2025. I dag er det mange som fortsatt ikke har internett eller har dårlig nett.

Partiene foreslår også n ny gründer-permisjon. Det vil gjøre det lettere å skape nye jobber. En del av planen er også å gi lov til flere prosjekter med utvikling av havvind.

Partiene vil også fornye, forenkle og forbedre arbeids- og velferdsetaten Nav. Unge skal prioriteres av Nav. Lønn justert etter helse er også en ordning som skal prøves ut. I tillegg melder de at de skal lyse ut flere digitale studieplasser. Familier som har barn både i barnehage og i skolefritisordning (SFO), vil få søskenrabatt. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Mer fra Norge

På forsiden nå