Norge
Justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H) ved Svinesund tollsted for å se på kontrollen med grensetrafikken. Etter åpningen av grensen fredag har det vært lange køer for å komme tilbake til Norge. Foto: Terje Pedersen / NTB

Ønsker kjærester velkommen tilbake

Regjeringen gjør det lettere for folk i utlandet å besøke sine kjære i Norge.

Nå blir det enklere å få besøk av familie og kjæreste fra utlandet. Det åpnes nemlig for innreise til Norge for de med familie eller kjæreste i Norge. Det gjelder fra 12. september.

De fra land utenfor EU og EØS som er voksne barn, deres foreldre, besteforeldre, barnebarn kan komme hit. Også ste-varianter av alle disse. Kjærester over 18 år og deres barn får også komme til Norge nå.

Kjærester må fortsatt søke. Regler for karantene-hotell gjelder også.

– Nå har tiden kommet for å sørge for trygg innreise for flere kjærester, barn, foreldre og besteforeldre. Så lenge de vanlige strenge reglene for testing og karantene følges, kan vi nå åpne opp enda litt mer, sier Monica Mæland. Hun er minister for justis og beredskap.


Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå