Norge
Politiet på stedet etter at en mann som skjøt mot politiet, ble skutt på Dale i Sandnes i april i fjor. 
Foto: Carina Johansen / NTB

Nå kan politiet bruke elektrosjokkvåpen

Regjeringen har bestemt at politiet skal kunne bruke elektrosjokk-våpen. De ønsker at politiet skal bruke mindre dødelig makt.

Regler for våpen blant politiet er strenge. Tidligere er det kun politiets innsats-styrke som har kunne bruke elektrosjokk-våpen. Fire politidistrikt har også vært med på et prøveprosjekt med elektrosjokk-våpen.

Nå åpner regjeringen opp for at dette kan brukes av politiet.

– Det er et bra verktøy for oss. Ofte er det skummelt å gå for nærme gjernings-personen. Og vi ønsker heller ikke å skyte personen, men må stoppe han. Det sier en politi til kanalen NRK. Han jobber for Beredskapstroppen.


Mer fra Norge

På forsiden nå