Norge
Et tomt klasserom på Bygdøy skole i Oslo i mars i fjor. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Unge i Oslo får lære om rasisme på skolen

Bystyret i Oslo har bestemt at elever skal lære om rasisme og diskriminering på skolen.

Ungdommens bystyremøte (UMB) la fram et forslag for bystyret i Oslo. Det skriver Avisa Oslo. Forslaget handlet om at elever i byen skal lære om rasisme og diskriminering. Nå er forslaget vedtatt.

Dermed er moderne rasisme og diskriminering en del av læreplanen i Oslo.

Det vil bli laget et opplegg for en hel skoledag. Denne dagen skal elevene lære om rasisme og høyre-ekstremisme i norsk perspektiv. Det er frivillig for skolene å bruke dette. Gjør de det, skal de kunne hente inn foredrags-holdere og organisasjoner som jobber mot rasisme og diskriminering.

Opplegget skal fokusere på blant annet rasisme i hverdagen og systematisk rasisme. I tillegg til rasisme og høyre-ekstremisme i Norge gjennom historien. UMB mener at kunnskap om rasisme er viktig i kampen mot rasisme.

UMB er en arena for ungdom i Oslo der de samles for snakke om saker de bryr seg om. De diskuterer sakene og vedtar fem av dem. Disse fem sakene blir sendt til bystyret. Bystyret må behandle de fem sakene på samme måte som saker politikerne selv foreslår.


Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå