Norge
KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad snakker med pressen etter partilederdebatt på Stortinget.
Foto: Beate Oma Dahle / NTB

– Jeg beklager

Kjell Ingolf Ropstad innrømmer å ha lurt seg unna å betale skatt. Det er han veldig lei seg for.

I nesten ti år har Kjell Ingolf Ropstad fått gratis bolig av Stortinget. Han er partileder for Kristelig Folkeparti (KrF).

Han har hatt folkeregistrert adresse hos foreldrene i Agder. Derfor har han fått pendler-bolig av Stortinget.

Da har han også sluppet å betale skatt for boligen. I tillegg har han fått dekket hjemreise til foreldrene en gang i uken.

Ropstad har nektet for å ha gjort dette med vilje. Samtidig har han snakket med Stortinget om hvilke regler som gjelder.

Fredag morgen kom meldingen om at Ropstad innrømmet å ha gjort feil. Han sier nå at han forsøkte å unngå og betale skatt. Det skriver avisa Aftenposten.

Partilederen skal ha lagt en plan for hvordan han kunne unngå å betale skatt for pendler-boligen.

– I 2020 avtalte jeg med foreldrene mine at jeg skulle betale for faste utgifter på huset hjemme. Fordi det også gjorde at pendler-leiligheten min havnet under regler som gjorde at den ikke var skatte-pliktig.

Det sier han til pressen fredag.

– Det var en feil av meg å gjøre det og det vil jeg beklage. Jeg skulle ikke ha gjort det, og jeg har stor forståelse for at det jeg har gjort skuffer mange, fortsatte han.

Utgiftene han skulle betale for ble aldri betalt. Det sier han er fordi reglene var vanskelig å forstå. Og at han forstod det slik at han ikke behøvde å betale.

Nå skylder han staten 175.000 kroner. Pengene ønsker han å betale tilbake.

– Jeg ser nå at jeg burde ha sagt ifra om dette. Jeg beklager min dårlige vurdering. Jeg snakker nå med Skatteetaten for å betale det jeg skal betale, sier han.

Til avisa VG sier han at han kommer til å fortsette som partileder. Han kommer også til å være statsråd fram til ny regjering er på plass.

---

Kort om saken

  • Partileder Kjell Ingolf Ropstad har fått gratis pendler-bolig fra Stortinget.
  • Årsaken er at han har hatt folkeregistrert adresse hos foreldrene i Agder.
  • Han avtalte å betale for utgifter på foreldrenes hus for å unngå skatt på pendler-boligen. Han betalte aldri disse utgiftene.
  • Fredag innrømmer han at han forsøkte å unngå og betale skatt for boligen.

---Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå